Azerbaycan Kürtleri, Neçirvan Barzani’nin ziyaretini bekliyor

17-07-2023
Etiketler Azerbaycan Kürt Dernekleri Zabit Memedov Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi İlham Aliyev
A+ A-

Bakü (Rûdaw) - Azerbaycan Kürt Dernekleri Başkanı Zabit Memedov, Başkan Neçirvan Barzani’nin ziyaretini önemsediklerini vurgulayarak kendisinden manevi destek talebinde bulunacaklarını söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani resmi ziyaret kapsamında yarın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü ziyaret ederek Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek.

Bakü’de bulunan Rûdaw muhabiri Kamiz Şeddadi, Azeri basınında ziyarete ilişkin haberlerin yer aldığını ancak içeriği hakkında ayrıntıya yer verilmediğini söyledi.

Neçirvan Barzani’nin Bakü ziyareti tarihi önem taşıyor. Zira bu ilk Kürdistan Bölgesi’nden Azerbaycan’a ilk üst düzey ziyaret olacak.

Öte yandan Gürcistan ve Ermenistan’ın başkent Erbil’de konsolosluk ve temsilcilikleri bulunuyor.

Başkan Neçirvan Barzani, 18 Şubat’ta Münih Güvenlik Konferansı’nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmüştü. O görüşmede Barzani’yi Bakü’ye davet eden Aliyev, Erbil’de konsolosluk açmak için çalıştıklarını söylemişti.

“Azerbaycan-Kürdistan ilişkilerinin gelişmesi bizi mutlu ediyor”

Rûdaw muhabirine konuşan Azerbaycan Kürt Dernekleri Başkanı Zabit Memedov, “Azerbaycan Kürtleri olarak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin ziyaretini önemsiyoruz. Azerbaycan ile Kürdistan arasında bu düzeyde bir ilişki geliştirilmesi bizi mutlu ediyor. Bu şekilde önümüz açılıyor. Biz Kürdistan Bölgesi’ne gidip gelmek istiyoruz, iki taraf arasındaki ilişkilerin gelişmesi ziyaretlerimizi de arttıracaktır” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani ile görüşmek istediklerini belirten Memedov, “Bir takım taleplerimiz olacak. Öncelikle her iki devlet ve halk arasındaki ilişkilerin daha da ileriye gitmesini isteyeceğiz. Yine dil ve kültür konusunda bazı desteklerde bulunacağız. Manevi sorunlarımız var ve dilimizi, kültürümüzü yaşatmak için bir takım önerilerimiz olacak” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli