ABD Hastalık Kontrol Merkezi: Covid-19 aşılanmayanların salgınına dönüştü

17-07-2021
Rûdaw
Etiketler ABD Aşı Covid-19 Pandemi
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) başkanı Rochelle Walensky, Covid-19 salgınının ülke çapında artış yaşandığını, yeni vakaların yüzde 90’ının aşılanmamış kişiler arasında tespit edildiğini söyledi. Walensky, "Covid-19  salgını, aşılanmayanların salgınına dönüştü” diye konuştu.

Rochelle Walensky, ABD'de son yedi günlük yeni koronavirüs vaka ortalamasının, önceki yedi güne göre yüzde70'lik bir artışla yaklaşık 26.300 olduğunu açıkladı.

Walensky’nin açıklamasına göre Covid-19'un Delta varyantı yeni vakaların yaklaşık yüzde 58'ini oluşturuyor.

Son yedi gündeki virüs nedeniyle yaşanan ölümler günde ortalama 211'e yükseldi. Ölen kişilerin yüzde 90'ından fazlası da koronavirüs aşısı olmayanlardan oluşuyor.

Walensky, "Mesaj çok net. Bu, aşısızların pandemisi haline geliyor. Yeni vakaları aşılanmanın düşük olduğu bölgelerde daha çok görüyoruz. Aşılanmamış insanlar risk altında” diye konuştu.

Los Angeles’ta maske zorunluluğu getirildi

Bu arada Los Angeles’ta, sağlık yetkilileri, aşılı olup olmadığına bakılmaksızın herkesin halka açık yerlerde tekrar maske takmasını zorunlu kıldı.

Los Angeles’ta bir ay içinde günlük vaka sayısının 210'dan 1.500'e yükseldiği ve bunun salgında Mart ayından bu yana kaydedilen en yüksek rakam olduğu belirtildi. Ayrıca kentin 10 milyonluk nüfusunun yaklaşık 4 milyonu hala aşılanmadığı bildiriliyor.

Geçen yıl pandeminin başlamasından bu yana ABD'deki toplam ölü sayısı 608.000'e ulaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli