Pompeo’dan Türkiye ziyareti öncesi açıklama: Ateşkese ihtiyaç var

16-10-2019
Etiketler ABD Mike Pompeo Rojava Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye’deki duruma çözüm bulma arayışı içerisinde olduklarını belirterek, “Erdoğan'ın durması lazım, Suriye'ye bu istilayı durdurması lazım” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rojava’daki operasyonun durdurulması ve ateşkes için Ankara’ya gideceklerini açıkladığı Dışişleri Bakanı Pompeo, Fox Business Network'e konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme beklentisi içinde olduklarını ifade eden Pompeo, “Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüze görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında; Erdoğan'ın durması lazım, Suriye'ye bu istilayı durdurması lazım” dedi.

Suriye konusunun pek çok devlet ve aynı zamanda devlet olmayan aktörün rol oynadığı karmaşık bir mesele olduğunu ifade eden Pomeo, “Suriye'deki duruma bir çözüm bulma arayışındayız” diye konuştu..

Pompeo Türkiye’yi kastederek, “Onların saldırı pozisyonundan çıkmasına ihtiyacımız var. Bunların hepsini yeniden toparlamaya başlama noktası için ateşkese ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

ABD Dişişleri Bakanı, “ABD'nin amacı ABD-Türkiye ilişkilerini koparmak değil, Türkiye'yi bu tür davranışlara girme kapasitesinden mahrum bırakmak. ABD Suriye'de vakum oluşmamasını garantiye almak için uğraşıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli