Dünyaca ünlü sanatçı Jane Birkin hayatını kaybetti

16-07-2023
Etiketler Jane Birkin Sanatçı Şarkıcı Aktris
A+ A-

Haber Merkezi - Fransa'da bir stil ikonu haline gelen İngiltere doğumlu şarkıcı ve aktris Jane Birkin hayatını kaybetti. Jane Birkin 76 yaşındaydı.

Birkin, son yıllarda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle konserlerini iptal etmişti.

Ölüm nedeni ve diğer ayrıntılar hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Geniş paçalı kot pantolonu, mini elbiseleri ve kendine özgü tarzıyla Birkin, 1970'lerin en iyi şarkıcılarındandı ve efsanevi şarkıcı-söz yazarı Serge Gainsbourg ile evliydi.

1984 yılında Hermes, “statü sembolü” olan el çantalarından birine onun adını vermişti.

Ölümünün ardından ülkenin dört bir yanından mesajlar yağdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birkin'i "En güzel Fransızca şarkıları söyleyen, tam bir sanatçı" olarak niteledi.

Yakın arkadaşlarından biri olan şarkıcı Etienne Daho, Instagram'da "Işığınının olmadığı bir dünyada yaşamak düşünülemez" diye yazdı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne da onu "müziği ve yeteneğiyle nesilleri aşan unutulmaz bir simge, benzersiz bir ses" olarak selamladı.

Londra'da doğan Birkin, 1968'de 22 yaşındayken, kendisinden 18 yaş büyük olan Gainsbourg'la birlikte bir filmde rol almak için Fransa’ya geçti.

Onları Fransa'nın en ünlü çifti yapan, bohem ve hazcı yaşam tarzları kadar işleriyle de dikkatleri üzerine çeken 13 yıllık bir ilişkileriydi.

Aynı zamanda aktris ve bir deniz subayının kızı olan Birkin, James Bond filmlerinin bestecisi John Barry ile evlendi ve Kate adında bir kızı oldu. Bu evliliği üç yıl sürdü.

Rol arkadaşı olduğu bir romantik komedi setinde Gainsbourg ile tanıştıktan sonra Fransa'ya taşındı.

Halen son derece başarılı bir aktris ve şarkıcı olan Charlotte (Gainsbourg) adında bir kızları oldu. Gainsbourg ve Birkin arasındaki müzikal ve romantik ilişki fırtınalı olmasıyla biliniyordu.

Jane Birkin, yetmişe yakın filmde Bertrand Tavernier, Jean-Luc Godard, Alain Resnais, James Ivory ve Agnes Varda gibi önde gelen yönetmenlerle çalıştı.

Ancak, ayrıldıktan sonra onun için şarkılar yazmaya devam eden Gainsbourg ile hep ilişkili kaldı.

Bir fotoğrafçı olan en büyük kızı Kate Barry, 2013 yılında intihar etti. 1990'ların sonunda lösemi ile savaştı ve 2021'de küçük bir felç geçirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli