ALMANYA - Kazma ve Molotof kokteyli taşıyan saldırgan vuruldu

16-06-2024
Etiketler Almanya Saldırgan Hamburg Polis
A+ A-

Haber Merkezi – Almanya’nın Hamburg kentinde Euro 2024 futbol taraftar geçit töreni sırasında polisi kazma ve Molotof kokteyli ile tehdit eden bir kişi polisin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Polis sözcüsü, saldırganın bacağından yaralandığını ve tedavi altına alındığını, hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Reuters’in aktardığına göre Hamburg polisi sözcüsü Sandra Levgruen, "Görünüşe göre bu Molotof kokteylini ateşlemeye çalıştı ve ardından polis memurları da dahil olmak üzere birçok kişiye yaklaştı. Polis memurları silahlarını kullanmak zorunda kaldı" dedi.

Levgruen, saldırganın futbol turnuvasıyla herhangi bir bağlantısı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını ayrıca motivasyonunun da net olmadığını söyledi.

Sözcü Levgruen, "Bunun münferit bir vaka olduğunu, yani futbolla bağlantısının olmadığını varsayıyoruz. Herhangi bir tehdit görmedik” dedi.

Olay, Polonya ve Hollanda'nın Volksparkstadion Stadyumu’nda planlanan öğleden sonraki maçı öncesinde şehrin St Pauli bölgesinde meydana geldi.

Euro 2024 maçları öncesinde taraftar yürüyüşleri planlanmıştı ve olay sırasında Hollandalı taraftarlar için geçit töreni yapılıyordu. Taraftarlar polis tarafından stadyuma doğru yönlendirildi.

Cuma gecesi başlayan ve bir ay sürecek Euro 2024’e Almanya ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli