AB’den Kobani davası kararlarına Mehmet Şimşek üzerinden yorum

16-05-2024
Etiketler Kobani Davası Selahattin Demirtaş Nacho Sánchez Amor
A+ A-

Haber Merkezi - Avrupa Birliği Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor, Kobani davasında verilen kararlara tepki göstererek "Bugünkü haksızlık, Türkiye ekonomisinin güvenilirliğini satmak için yapılan turların neden boşa çıktığını gösteriyor" dedi.

Nacho Sánchez Amor, Kobani davasında mahkemenin kararına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama ile tepki gösterdi.

Amor, “Bugün Demirtaş’a yapılan haksızlık, Mehmet Şimşek’in Türkiye ekonomisinin güvenilirliğini satmak için yapılan turlarının neden boşa çıktığını gösteriyor" dedi.

Bu sözleri ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen hafta Brüksel'de iş dünyasıyla bir araya geldiğine atıfta bulunan Sanchez Amor, "Adaletin sürekli sorgulandığı bir ortama hiçbir şirket tam olarak güvenemez" ifadelerini kullandı.

Amor ayrıca, yargı kararının Türkiye'nin güvenilirliğini zayıflattığını belirtti.

İsveç Sol Parti Lideri Jonas Sjöstedt de sosyal medya üzerinden Selahattin Demirtaş ile resmini paylaşarak, karara tepki gösterdi.

Sjöstedt şu sözleri sarf etti:

“Arkadaşım ve eski meslektaşım Selahattin Demirtaş 40 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. Karar siyasidir ve Türkiye'deki solun ve Kürt hareketinin susturulmasına yöneliktir.

Selahattin, serbest kalman için mücadele edeceğim. Bir gün özgürce buluşacağız.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli