Kürdistan Bölgesi ile Katar ilişkileri: Neçirvan Barzani, Başbakan El Sani ile görüştü

16-02-2024
Zinar Şino
Etiketler Almanya Katar Katar Başbakanı Al Sani Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani
A+ A-

Berlin (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani bir araya geldi. Görüşmede, Ortadoğu'daki gelişmelerin yanı sıra Gazze savaşı ele alındı.

Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC) kapsamında bugün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, iki lider bölgede yaşanan gelişmeler ile 7 ekimden bu yana devam eden İsrail-Hamas çatışmalarını ele aldı.

Taraflar bölge ülkelerine barış ve istikrarı koruma çağrısında bulundu.

Katar'ın terör tehdidi ve güvenlik sorunlarıyla mücadelede konusunda Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne sunduğu destek ve işbirliğinin yanı sıra ortak birçok konu görüşüldü.

60. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Başkan Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli