Diaspora Kürtleri depremzedeler için tonlarca yardım malzemesi ve 100 bin euro topladı

16-02-2023
Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Deprem Almanya Diyaspora Yardom Maraş depremi Diaspora Kürtleri
A+ A-

Almanya (Rûdaw) - Diaspora Kürtleri depremzedeler için yardım seferberliği başlattı. Yardım malzemelerinin toplandığı yerlerden biri de Almanya'nın Wolfsburg kenti oldu. Burda 80 ton temel ihtiyaç malzemeleri ile 100 bin euro toplandı.

Yardım çalışmalarında bizzat yer alan Wolfsburg Belediye Başkanı Dennis Weilmann, Rûdaw muhabiri Zinar Şino'ya depremin başladığı günden itibaren yardım toplamaya başladıklarını ve yardımların devam edeceğini söyledi.

Dennis Weilmanin, “Bu durumdan dolayı hemen tüm katılımcı grupları belediyeye davet ettik ve nasıl yardımcı olabileceğimizi görüştük; çünkü hemen para toplamak istedik ve onlara destek olduk. Bunun başarılmış olması çok önemli. Bu kadar kısa sürede 40 ton ihtiyaç malzemesi toplandı ve deprem bölgelerine gönderiliyor” dedi.

Başta Rojava Kürtleri olmak üzere kentte yaşayan Kürtler de kampanyanın ana parçası olurken, kampanyaya Türkler ve diğer halklardan da katılım oldu.

Wolfisburg Belediyesi Uyum Direktörü Irina Reshke, “Bu kampanyaya katılmak benim için özel bir işti. Farklı kültürel ve dini geçmişlerden gelen ve birbirine yardım eden tüm insanlarla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Yardım çağrısı ile hiçbir organizasyonun katkısı olmadan yiyecek, içecek ve hijyen malzemeleri toplandı. Halen 11 TIR deprem bölgelerine gönderilmeyi bekliyor. Yardımseverler, Barzani Hayır Kurumu'nun, topladıkları yardımı deprem bölgelerine ulaştırmasını umduklarını söyledi.

Sadece Almanya'da değil, tüm Avrupa ülkelerinde, diasporadaki Kürt vatandaşlar ile yardım kuruluşları da depremzedelere maddi yardımda bulunuyor ve malzeme gönderiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli