Nashville Belediye Başkanı: Erbil'le kardeş şehir olduğumuz için çok mutluyum

Nashville (Rûdaw) - Nashville Belediye Başkanı, Nashville ve Erbil’in kardeş şehir olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu kardeşliğin, Kürdistan Bölgesi ile resmi bir ilişkiye evrilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Nashville, ABD'deki Tennessee eyaletinin başkenti ve Memphis'ten sonra en büyük şehridir. Nashville Belediye Başkanı John Cooper, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Eğitim ve kültür alışverişlerinden çok memnunuz. Nashville’de 20 üniversite ve kolejimiz var, Kürt öğrencilerimizin olmasından mutluluk duyarız” diye konuştu.

Nashville Belediye Başkanı John Cooper’in Rûdaw’a yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Erbil ve Nashville’nin kardeşliği hakkında son derece iyimserim”

“Erbil ve Nashville’nin kardeşliği hakkında son derece iyimserim. Nashville, Erbil’in kardeşliğini hak etmek için elinden geleni yapıyor. Bu, burada yaşayan Kürt toplumu için oldukça önemli. Bu yüzden de kardeşliğin, Kürdistan Bölgesi ile resmi bir ilişkiye evrilmesi önemlidir. Kürdistan’ın katılımıyla Nashville daha iyi bir şehir olduğu için minnettarım. Daha iyi yemekler, daha iyi müzik ve daha iyi bir kültürün olması büyük bir ortaklıktır.

“Erbil’de karşılanmak istiyorum”

Erbil’le alışverişimiz ve ilerleme olsun istiyoruz, orada öğrencimiz olsun istiyoruz. Az önce Erbil’in çok güzel ve ilgi çekici görüntülerinin olduğu bir video izledik. Doğrusu, Erbil’de karşılanmak istiyorum çünkü kardeşliğimiz isteyen herkesin ziyaret gerçekleştirmesine olanak tanıyor.

15 yıldır Kürtler ve ABD arasında iş gücü ve iş gücünün geliştirilmesinden emek ve kültür alışverişine kadar Nashville’de önemli bir ortaklık var. Bunu temellendirelim.”

Kürt nüfusun yoğunluğuyla bilinen Nashville “Küçük Kürdistan” olarak biliniyor.

Nashville Belediye Başkanı John Cooper, 2020’de yaptığı basın toplantısına Kürdistan bayraklı maske ile katılmıştı.