Pentagon ABD üslerine 55 saldırı düzenlendiğini duyurdu

15-11-2023
Etiketler Pentagon Saldıeı İran Suriye Irak
A+ A-

Haber Merkezi – ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) geçen ay Irak ve Suriye'de konuşlu Amerikan birliklerine 55 saldırı düzenlendiğini ve bu saldırılar sonucunda yaklaşık 60 ABD personelinin hafif yaralandığını bildirdi.

Pentagon Basın Sekreteri Yardımcısı Sabrina Singh'in yaptığı açıklamaya göre, ABD liderliğindeki IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon’a ait üsler, 17 Ekim'den bu yana İran destekli milisler tarafından Irak'ta en az 27 kez, Suriye'de ise 28 kez saldırıya uğradı.

İran destekli güçler, ABD üslerine yönelik saldırıların Gazze Şeridi'nde devam eden savaşta Washington'un İsrail'e verdiği desteğe tepki olduğunu belirtiyor.

Sabrina Singh gazetecilere verdiği demeçte, saldırılardan kaynaklanan travmatik yaralanmalar nedeniyle en az 27 ABD personelinin üslerden tahliye edildiğini, ayrıca 32 personelin de ciddi olmayan yaralanmalar yaşadığını söyledi. Singh “Bugün itibarıyla 59 personelin tamamı görevlerine döndü” diye konuştu.

ABD  ise Suriye'deki İran destekli milis gruplara üç misilleme saldırısıyla yanıt verdi. Son olarak ülkenin doğusundaki Deyrezor’da İran bağlantılı iki tesis vuruldu.

Singh, şimdiye kadar yalnızca Suriye'de saldırı düzenlemelerinin nedeninin Washington'un "en fazla etkiyi" yaratabileceğini düşündüğü yerleri hedef alması olduğunu söyledi.

Sabrina Singh, ABD'nin Suriye'de gerçekleştirdiği saldırıların amacının, İran ve ona bağlı gruplara "durmaları" için "güçlü bir sinyal" vermek olduğunu vurguladı.

Irak'ta yaklaşık 2.500, Suriye'de ise 900 Amerikan asker bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli