Kosta Rika İletişim Bakanından Rûdaw'a: Kongrede iklim değişikliği ile mücadele deneyimleri paylaşılacak

15-11-2023
Kosta Rika İletişim Bakanı Jorge Rodriguez Vivez
Kosta Rika İletişim Bakanı Jorge Rodriguez Vivez
Etiketler Kosta Rika İletişim Bakanı Jorge Rodriguez Vivez 2023 Uluslararası Medya Kongresi Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Kosta Rika İletişim Bakanı, BAE'de düzenlenen 2023 Uluslararası Medya Kongresi’nin önemini vurgulayarak, katılımcı ülkelerin özellikle iklim değişikliğinin etkileriyle nasıl başa çıkılacağı konusunda deneyimlerini paylaşmaları gerektiğini söyledi.

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed’in konuşmacı olarak katıldığı 2023 Uluslararası Medya Kongresi, dün Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de başladı..

Rûdaw’a konuşan 2023 Uluslararası Medya Kongresi katılımcılarından Kosta Rika İletişim Bakanı Jorge Rodriguez Vivez, iklim değişikliğinin kongrede en çok tartışılan konulardan biri olduğunu ve uluslararası toplumun bu doğal tehdit ile yüzleşmesi, bu konuda harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Vivez "İklim değişikliği tüm dünya için, özellikle de Orta Doğu için büyük bir sorun. Retoriğe değil eyleme ihtiyacımız var. Kosta Rika'nın Aralık ayı sonundaki konferanstaki görüşü bu olacak" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler, Kosta Rika'yı iklim değişikliğinin etkilerinden altyapısı ciddi şekilde zarar gören ülkelerden biri olarak sınıflandırdı. Ülke nüfusunun yüzde 77'si mahsulün yüzde 80'i sel, toprak kayması ve kasırga gibi doğal afet riski taşıyan bölgelerde bulunuyor.

 Kosta Rika İletişim Bakanı Jorge Rodriguez Vivez konuşmasının devamında “Irak gibi ülkelerle koordinasyonumuzu genişletmeliyiz. Kosta Rika ve dünya çapındaki diğer ülkeler tarafından alınan iyi tedbirlerin aynısını yaparak  Orta Doğu ve diğer ülkelerle iklim değişikliği gibi sorunları ele almak için  ortak  çalışıyoruz. Dolayısıyla tüm ülkelerin deneyimlerini paylaşmaları önemli, bu da ileriye yönelik iyi bir yol olacaktır” şeklinde konuştu.

Öte yandan  Sırbistan Cumhurbaşkanının Medya Danışmanı Susanna Vazilevic, 2023 Uluslararası Medya Kongresi’ne ilişkin Rûdaw’a konuştu.

Susanna Vazilevic, "Bu konferans, iklim değişikliği gibi şu anda karşı karşıya olduğumuz birçok önemli konuyu tartışacak. Ülkeler tarafından alınan olumlu önlemlerin paylaşılması önemlidir, çünkü bu konferansa birçok ülkeden çok sayıda insan katılmıştır" dedi.

BM'nin yıllık raporuna göre Sırbistan ve birçok Balkan ülkesi, iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle önümüzdeki yıllarda daha fazla sıcaklık artışı, uzun süreli kuraklık ve orman yangınlarıyla karşı karşıya kalacak.

6,6 milyonluk nüfusuyla Sırbistan yüz ölçümünün yüzde 30'undan fazlası yeşil alana sahip ülkeler arasında yer alıyor. Ancak iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle son yıllarda yeşil alanlar büyük zarar gördü.

Avrupa Meteoroloji Ajansı, geçen yıl 11 bin hektardan fazla Sırp ormanının yandığını söyledi.

Sırbistan cumhurbaşkanının kıdemli danışmanı, ülkesinin ve Abu Dabi'deki İkinci Dünya Medya Kongresi'nde temsil edilen tüm ülkelerin BAE'nin iklim değişikliğinin etkileriyle mücadeledeki deneyiminden ve ilerlemesinden faydalanması gerektiğini söyledi.

Her yıl düzenlenen 2023 Uluslararası Medya Kongresi dün Abu Dabi'de başladı. Konferans, Kasım ayına kadar dünyanın dört bir yanından gazetecileri, liderleri ve medya uzmanlarını bir araya getirecek.

Bu yılki konferansa küresel medya şirketlerinin 200'den fazla CEO'su dahil 13 bin 556 kişi katılacak ve panellerde Rûdaw Medya Grubu CEO’su  Ako Muhammed de dahil olmak üzere 170'den fazla kişi sunum yapacak. Ako Muhammed “Dijital Çağda Dayanıklı Gelir Stilleri; Kârlılık için Yol Haritasının Belirlenmesi” panelinde “dijital ilerleme çağında gelir elde etmeye yönelik strateji ve yaklaşımları” üzerine bir konuşma yapacak.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli