İNGİLTERE - Kürt genci ölü bulundu

Erbil (Rûdaw) – İngiltere’nin Manchester kentinin Wigan bölgesinde polis, elleri bağlı ve asılmış bir Kürt gencinin cesedine ulaştı. Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Olay hakkında Rûdaw’a konuşan Manchester’de yaşayan gazeteci Alan Rauf, 11 Eylül tarihinde polisin evinde elleri bağlanmış ve asılı halde bulduğu Kürt gencinin isminin Keywan Hüseyin olduğunu söyledi.

Ölü bulunan Kürt gencinin 20’li yaşlarda olduğunu belirten gazeteci Alan Rauf, Hüseyin'in Kürdistan’ın hangi parçasından olduğu konusunda henüz bir bilgi sahibi olmadığını dile getirdi.

Kürt gazeteci, polisin olayla bağlantılı olduğu gerekçesiyle 3 kişiyi gözaltına aldığını kaydetti. Polisin olay hakkında soruşturma başlattığını ve söz konusu gencin bir cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştığını sözlerine ekledi.

Rauf, Keywan Hüseyin’in ölü bulunduğu evde kendisi ile birlikte yirmili yaşlarda 6 kişinin daha yaşadığını ancak bu kişilerin uyrukları hakkında bir bilgisinin olmadığını belirtti.

Polis, Keyvan Hüseyin'in cesedini Pazartesi günü bulmasına rağmen dün (Perşembe) gece geç saatlerde olayla ilgili açıklama yaptı.  

Polis açıklamasında, Keywan Hüseyin’in telefon çağrılarına cevap vermediği ve başına kötü bir şey gelmiş olabileceği ihbarı aldıktan sonra kaldığı evde yaptıkları arama sonucu Kürt gencinin cesedini buldukları ifade edildi.

Wigan polisi genç adam ve ölümü hakkında bilgisi olan herkesin kendileriyle iletişime geçmesini istedi.

17 Ağustos’ta da İngiltere’nin Manchester kentinde Kürdistan Bölgesi vatandaşı Herdi Muhammed isimli bir kişi boğazı kesilmiş halde ölü bulunmuştu.

33 yaşındaki Muhammed 6 yıldır İngiltere’de yaşıyordu.