Arap ülkeleri, IŞİD’e karşı hava saldırısına katılmayı teklif ediyor

15-09-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi-ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin, birkaç Arap ülkesinin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı hava saldırılarına katılmayı teklif ettiği ileri sürüldü.

 

IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası bir koalisyon arayışında olan ve özellikle bölge ülkelerinden bu konuda daha duyarlı olmalarını talep eden ABD yönetimine, Arap ülkelerinden hava saldırısına katılma teklifi geldi.

 

The New York Times’a konuşan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, “Birkaç Arap ülkesinden hava saldırısı teklifi geldi” dedi.

 

Bakanlık yetkilisi, “Arap ülkeleri, havadan silah yardımı ve keşif uçuşları gibi hava desteğinde bulunabileceklerini de kaydetti” şeklinde konuştu.

 

İngiliz gazetesi Guardian’a konuşan bazı Batılı yetkililer ise, Suudi Arabistan’ın Suriye içinde IŞİD’e yönelik olası bir hava saldırısına katılma olasılığının çok yüksek olduğunu kaydetti.

 

ABD ve İngiliz basınında yer alan haberlerde, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, söz konusu teklifi yapan ülkeler arasında gösterildi. (Ajanslar)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli