Dağıstan'da patlama ve yangın faciası: Çok sayıda ölü ve yaralı var

15-08-2023
Etiketler Dağıstan Rusya Federasyonu Yangın
A+ A-

Haber Merkezi – Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki bir benzin istasyonunda meydana gelen patlamada 13 çocuğunda aralarında bulunduğu en az 27 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Rûdaw TV’nin Rusya muhabiri Kamiz Şadadi’nin bildirdiğine göre, dün Dağıstan’da meyda gelen benzin istasyonundaki patlama sonrası çıkan yangında yaşamını yitirenlerin sayısının 27’e yükseldi, en az 75 kişinin ise yaralandı.

Şadadi hayatını kaybedenlerden 13’ünün çocuk olduğunu ve hayati trehlikesi bulunan  10 yaralının helikopterler ile Moskova’daki hastanelere nakledildiğini söyledi.

Dün Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale'de önce akaryakıt istasyonu yakınındaki bir oto tamircisinde patlama yaşandı. Alevler akaryakıt istasyonuna sıçramasıyla 12 benzin tankerinin alev alıp patlaması sonucu büyük bir facia yaşandı. Yangın çevredeki dükkanlara ve bazı evlere de sıçrayarak küle çevirdi.  

İtfaiye ekiplerinin alevleri söndürmesi 3,5 saat sürdü. Ekipler yangın enkazında çalışmalar başlattı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli