UNICEF çocuklar için 2,6 milyar dolar acil fon talep etti

14-12-2022
Rûdaw
Etiketler UNICEF Çocuk Fon Yardım
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da ihtiyaç duyulan desteği sağlamak üzere 2,6 milyar dolarlık acil durum fonu talebinde bulundu.

UNICEF, acil durum fonunun gelecek yıl, çatışmaların hakim olduğu bölgelerde ihtiyaç sahibi 52,7 milyondan fazla çocuğa dağıtılacağını duyurdu.

UNICEF'in Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Adele Khodr, “Bölgedeki ülkelerin neredeyse yarısının kriz içinde yaşadığı veya çatışmaların ve savaşların dalgalı etkilerine maruz kaldığı bir dönemde, çocuklar en çok etkilenen ve yoğun yardıma ihtiyaç duyan kesim olmaya devam ediyor” dedi.

"Yıldan yıla, çok sayıda krizin etkileriyle karşı karşıya kalan birçok ailenin daha da yoksullaşmasıyla birlikte zaten vahim olan durum daha da kötüleşiyor" diye ekledi. 

UNICEF; fonun Irak, Lübnan, Libya, Ürdün, Yemen, Sudan ve Suriyeli mültecilerin çocukları ile Filistin'deki çocuklara sağlanacağını bildirdi.

UNICEF'in hazırladığı bir rapora göre, Suriye'de yaklaşık 12 yıldır devam eden savaş, 6,5 milyondan fazla çocuğu yardıma muhtaç bırakmış durumda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli