Moskova ile Bağdat arasındaki uçak seferleri yeniden başlayacak

14-09-2021
Kamiz Şeddadi
Etiketler Rusya Irak Uçak Seferleri
A+ A-

Moskova (Rûdaw) - Koronavirüs şartlarındaki gelişmelere bağlı olarak Rusya dört ülkeye daha uçuşlara yeniden başlanması kararı aldı. Bu kapsamda Moskova ile Bağdat arasında uçak seferlerinin de yeniden başlayacağı bildirildi.

Rus hükümetinin Telegram kanalında yayınlanan ilk bilgiye göre, Rusya 21 Eylül'den itibaren İspanya, Irak, Kenya ve Slovakya'yı da  "beyaz listeye" ekleyecek.

Hükümetin web sitesinde uçuşların "karşılıklı olarak" yeniden başlatılacağına dair bir mesaj duyuruldu.

Karara göre, Rusya ile Bağdat havalimanı arasında bir hafta içinde iki hava seferine izin verilecek.

Mart 2020'de koronavirüs pandemisinin başlamasından bu yana Rusya'ya dönemeyen ve Rus üniversitelerinde okuyan Kürdistan Bölgesi'nden öğrenciler 21 Eylül'den itibaren eğitimlerine devam edebilecek.

Kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Irak’ın Moskova Irak Büyükelçiliği de, Rus vatandaşlarının PCR testi yaptıktan sonra Irak'ı ziyaret edebileceğini duyurdu.

Rus vatandaşları ayrıca doğrudan Bağdat Havalimanı'ndan Irak'a girmek için vize alabilecek.

Diğer ülkelerle de seferler yapılacak

Moskova ve Madrid'in yanı sıra Moskova ve Barselona arasındaki uçuşlar haftada 4 kez gerçekleştirilecek. Ayrıca yolcu uçakları haftada iki kez Moskova'dan Malaga ve Alicante'ye uçacak.

Aynı frekansta Moskova'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye uçak seferleri yapılacak.

AB ülkesi Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya uçuşlar Moskova'dan (haftada 4 kez) ve St. Petersburg'dan (haftada 2 kez) gerçekleşecek.

Hava sahası açılmasına rağmen Rusya'dan gelen turistler için İspanya ve Slovakya'ya girişler şu anda kapalı.

Rusya 21 Eylül'den itibaren Pskov, Magadan, Murmansk ve Çita uluslararası havaalanlarından Türkiye ve Mısır'a uçuşlara da yeniden başlayacak.

Ayrıca, Rusya ve Kazakistan havaalanları arasındaki (uçaklar her gün Moskova'dan Nur-Sultan ve Almatı'ya uçacak) ve St. Petersburg ve Budapeşte arasındaki uçuş sayısının (haftada ikiden dörde) artırılmasına karar verildi.

Daha önce, 21 Eylül'den itibaren Belarus'a uçuşlarla ilgili tüm kısıtlamaların da kaldırılacağı bildirilmişti.

Ağustos ayında Rusya ayrıca Bahreyn, Dominik Cumhuriyeti ve Moldova ile, Temmuz ayının sonunda Rusya - Fransa ve Çek Cumhuriyeti ile uçuşlarına yeniden başladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli