ABD Enerji Bakanı: Kürdistan Bölgesi Libya’dan daha fazla petrol üretiyor

Münih (Rûdaw) – ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette Kürtlerin yönetimi sayesinde Kürdistan Bölgesi’nin Libya’dan fazla petrol satmasını bir mucize olarak nitelendirdi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, 56’ıncı Münih Güvenlik Konferansı kapsamında ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette ile bir araya geldi.

Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Dan Brouillette, “Bugün Mesrur Barzani ile bir mucizeyi kutlamaya geldik, Kürt yönetimi sayesinde şu an Kürdistan Bölgesi Libya’dan daha fazla petrol üretimi yapıp ve pazarlamayı başardı” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin deniz yolu olmamasına rağmen üretim kapasitesinin çok fazla olduğuna dikkat çeken Brouillette, bu nedenle Başbakan Mesrur Barzani’ye teşekkür etti.

Brouillette, Kürdistan Bölgesi’nin petrol üretimi kapasitesinin artırması için kendilerine destek olacağını da kaydetti.

Başbakan Mesrur Barzani ise, görüşmede ABD ile Kürdistan Bölgesi ilişkilerinin yanı sıra enerji konularının ele alınacağını belirtti.

Desteklerinden dolayı ABD’ye teşekkürlerini yenileyene Başbakan Barzani, “Sayın bakanla (ABD Enerji Bakanı) ile doğrudan iletişim halindeydik, kendileriyle görüşme arzuluyorduk. ABD ile enerji konusunda işbirliğimizi artırmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.