ABD'den Türkiye'ye ‘Oruç Reis’ mesajı: Durdurun!

13-10-2020
Rûdaw
Etiketler ABD Doğu Akdeniz Yunanistan Türkiye Oruç Reis
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Oruç Reis gemisini yeniden Doğu Akdeniz’deki Meis açıklarına göndermesine tepki gösterdi.

Türkiye'nin Oruç Reis gemisini yeniden Meis'in güneyine gönderme kararıyla Doğu Akdeniz gerilimi bir kez daha tırmanırken, ABD'den çağrı geldi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin kararından “üzüntü duyduklarını” kaydederek, “Türkiye'nin açıklaması, tek taraflı olarak bölgedeki gerilimi artırıyor ve kasıtlı olarak NATO müttefiklerimiz Yunanistan ile Türkiye arasında hayati önem taşıyan müzakerelerin yeniden başlamasını zorlaştırıyor” dedi.

Sözcü Ortagus, "Zorlama, tehdit, korkutma ve askeri faaliyetler Doğu Akdeniz'deki gerilimleri çözmeyecektir. Türkiye'ye bu hesaplı provokasyona son verme ve Yunanistan'la istikşafi görüşmelere derhal başlama çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Morgan Ortagus, Türkiye’yi, Pazar akşamı açıklanan Oruç Reis kararıyla “Yunanistan'la görüşmelerin yeniden başlamasını kasten karmaşık hale getirmekle” suçladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli