Amazon ormanlarında kaybolan gazeteci Philips ile uzman Pereira’nın cesetleri bulundu

13-06-2022
Rûdaw
Etiketler Dom Philips Gazeteci Kayıp Amazon Brezilya
A+ A-

Haber Merkezi - Brezilya’nın Amazon ormanlarında kaybolan The Guardian gazetesi muhabiri Dom Philips ile yerel topluluklar üzerine çalışmalar yapan uzman Bruno Araujo Pereira olduğu değerlendirilen cesetler bulundu.

Brezilya yerel basını Pazartesi günü, arama ekiplerinin Pereira ve Phillips'in bir hafta önce en son görüldüğü bölgede bir erkek sırt çantası ve bir çift çizme bulmasının ardından cesetlerin bulunduğunu bildirdi.

Brezilyalı gazeteci Andre Trigueiro, Twitter'da Phillip'in karısı Alessandra Sampaio'nun kendisini trajik haberler hakkında bilgilendirdiğini yazdı. “Dom Phillips'in karısı Alessandra, kocasının ve yerli Bruno Pereira'nın cesetlerinin bulunduğunu bana bildirdi” dedi.

Trigueiro'ya göre, Sampaio "Federal Polisten cesetlerin incelenmesi gerektiğini bildiren bir telefon aldı”.

Trigueiro, İngiliz Büyükelçiliğinin Phillip'in eniştesine cesetlerin gazeteciye ve yerli uzmana ait olduğunu bildirdiğini söyledi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, bulgu Brezilya büyükelçisi tarafından gazetecinin ailesine de bildirildi.

57 yaşındaki Phillips ve 41 yaşındaki Pereira, bir ihbar gezisi için Brezilya'nın batısındaki Amazon yağmur ormanlarına gittikten sonra 5 Haziran'dan beri kayıptı.

Phillips ve Pereira'nın kaybolmadan önceki gün tehditler aldığı bildirildi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro Pazartesi günü yaptığı açıklamada, arama sırasında nehirde yüzen insan parçalarının bulunduğunu söyledi.

Bolsonaro yerel bir radyo istasyonuna verdiği röportajda, "Arama devam ediyor, ancak belirtiler bizi onlara kötü bir şey yaptıklarına inanmamıza neden oluyor, çünkü insan iç organları nehirde yüzerken bulundu" dedi.

Bu arada Bolsonaro hükümeti, Phillips ve Pereira'nın aranmasındaki gecikme nedeniyle sert bir şekilde eleştirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli