İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı: Kürdistan halkı kendisiyle gurur duymalı

13-04-2023
Etiketler Neçirvan Barzani İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Lorenzo Fontana Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin resmi davetlisi olarak İtalya’nın başkenti Roma'ya giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Lorenzo Fontana ile bir araya geldi.

İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Lorenzo Fontana ile bir görüşme gerçekleştiren Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi, İtalya ile ilişkilerini her düzeyde daha da geliştirmek ve güçlendirmek istiyor” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Barzani ile Fontana, “İtalya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’la olan ilişkileri, Irak’ın siyasi durumu ve bölgede yaşanan son gelişmeler”e dair görüş alışverişinde bulundu.

İtalya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’a sağladığı siyasi ve askeri destek dolayısıyla Fontana’ya teşekkürlerini ileten Neçirvan Barzani, ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve iş birliği alanlarının genişletilmesi talebinde bulundu.

İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Lorenzo Fontana ise, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’la ilişkilere verdiği önemi vurgulayarak IŞİD savaşta Peşmerge’nin rolüne övgüde bulundu.

Başta Hristiyanlar olmak üzere üzere mültecilerin barınması ve korunmasında Kürdistan Bölgesi’ne övgüde bulunan Lorenzo Fontana, “Kürdistan halkı kendisiyle gurur duymalı” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli