ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu üç ayır suçlamadan da suçlu bulundu

12-06-2024
Rûdaw
Etiketler Joe Biden ABD Hunter Biden
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Başkanı Joe Biden'ın yaşayan en büyük oğlu Hunter Biden, salı günü taş kokain kullanırken bir tabanca almakla ilgili kendisine yöneltilen üç suçlamadan da suçlu bulundu.

Kara açıklanırken Biden'a destek için aile ve arkadaşları mahkeme salonundaydı. First Lady Jill Biden da üvey oğluna destek olmak için salondaydı.

Bir hafta boyunca Biden ailesinin memleketi Wilmington, Delaware'de devam eden duruşmalarda Hunter Biden, bağımlılığından söz etti. Jüri kararını, iki güne yayılmış şekilde 3 saat boyunca tartıştıktan sonra verdi.

ABD Başkanı Joe Biden salı günü, "Bu davanın sonucunu kabul edeceğim ve Hunter itiraz edip etmeyeceğini düşünürken yargı sürecine saygı göstermeye devam edeceğim" dedi.

Biden, "Jill ve ben her zaman Hunter'ın ve ailemizin geri kalanının yanında sevgi ve destek ile duracağız. Hiçbir şey bunu değiştirmeyecek" diye konuştu.

Başkan, daha önce suçlu bulunursa oğluna af çıkarmayacağını söylemişti.

Hunter Biden'ın davasında henüz karar duruşmasının ne zaman yapılacağı açıklanmadı. Başkan'ın oğlunun alabileceği azami cezanın 25 yıl hapis cezası olduğu belirtilirken, ilk defa bu suçu işlediği için Hunter'ın çok daha hafif bir ceza alması bekleniyor.

Hunter Biden, yaptığı açıklamada ceza hakkında hayal kırıklığı yaşamaktan çok sevdiklerinin desteği hakkında minnet hissettiğini söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli