ABD'de Ramazan Bayramı etkinliği sırasında silahlı saldırı

Haber Merkezi - ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan Philadelphia kentinde Ramazan Bayramı etkinliği sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Clara Muhammed Meydanı'ndaki etkinlik sırasında gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Polis, bölgede güvenlik önlemi aldı.

ABD basınında yer alan haberlerde, olayla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği ifade edildi.

Polis, Çarşamba günü ABD'nin kuzeydoğusundaki Philadelphia kentinde Ramazan Bayramını kutlamak amacıyla düzenlenen bir toplantıda çok sayıda kişinin vurulduğunu bildirdi.

“Yaklaşık 30 el ateş edildi”

Olay, yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinliğin sonunda meydana geldi.

Philadelphia Polis Komiseri Kevin Bethel, parktaki iki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın ardından üç kişinin vurulduğunu ve beş kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Bethel, yaklaşık 30 el ateş edildiğini ve olay yerinden dört silahın ele geçirildiğini söyledi.

Kongrede Pensilvanya'nın 6. Bölgesini temsil eden ABD Temsilcisi Chrissy Houlahan, pek çok kişinin Ramazan Bayramını kutladığı Batı Philadelphia'da çok sayıda kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı duyunca "kalbinin kırıldığını" söyledi.

X'te "Olay yerinde bulunan ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım eden ilk müdahale ekiplerimize müteşekkirim. Bu devam eden bir durum ve bunu izlemeye devam edeceğim” dedi.