İsrail: İran bağlantılı bir hücre Kıbrıs'ta Yahudilere saldırı planlıyordu

10-12-2023
Etiketler İsrail İran Kıbrıs Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail, Kıbrıs’ta, Yahudilere saldırı hazırlığında olduğu belirtilen İran bağlantılı "bir terör hücresinin" çökertildiğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mossad'ın işbirliğiyle Kıbrıs’ta güvenlik güçleri, İsrail ve Yahudi bağlantılı hedeflere saldırı planlayan İran bağlantılı hücreyi çökertti.

Kıbrıs güvenlik güçlerinin tutuklamaları sayesinde "hücre, planları, saldırı hedefleri, İranlıların Kıbrıs’taki ve diğer yerlerde eylem planlarının" ele geçirildiği kaydedildi.

Gazze'den 7 Ekim'de düzenlenen saldırıların ardından İran'ın bölgedeki saldırı hazırlığını artırdığı aktarılan açıklamada, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'nin birçok İsraillinin Kıbrıs’a gittiğini tespit ettiği, vatandaşlarını dünya çapında seyahat ederken tehditlere karşı sürekli olarak güncellemelerle uyardığı paylaşıldı.

“Kuzey Kıbrıs’ı kullandılar”

İsrail'in açıklamasında, çökertilen hücreden kaç kişinin gözaltına alındığı belirtilmedi ancak bölge basınında Kıbrıs güvenlik güçlerinin iki kişiyi gözaltına aldığı yer aldı.

Reuters'in geçtiği habere göre de Netanyahu'nun ofisi planlanan saldırıyla ilgili ayrıntı vermedi ancak Mossad istihbarat servisi adına yaptığı açıklamada, İran'ın Türkiye'nin kontrolündeki Kuzey Kıbrıs'ı "hem terörizm amaçları doğrultusunda hem de operasyonel olarak bir geçiş alanı olarak kullandığı” ve bu durumun İsrail için olumsuz sonuçlara yol açtığı belirtildi.

Bugün erken saatlerde bir Kıbrıs Rum gazetesi de yetkililerin Kıbrıs'ta yaşayan İsrail vatandaşlarına yönelik saldırı planlama şüphesi nedeniyle iki İranlıyı sorgulanmak üzere gözaltına aldığını bildirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli