Ukrayna'dan Rusya'ya İHA'lı saldırı

Haber Merkezi - Rus yetkililer, Ukrayna'nın, başkent Moskova dahil olmak üzere Rus topraklarına 144 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini ve bir çocuğun öldüğünü bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rus topraklarındaki unsurlara İHA'lar ile saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Rus hava savunma sistemlerince 144 İHA'nın vurulduğu kaydedilen açıklamada, bunların 20'sinin Moskova bölgesinde düşürüldüğü aktarıldı.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, saldırılarda bölgedeki bir apartmana İHA düşmesi nedeniyle bir çocuğun öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rusya Federal Havacılık Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan yazılı açıklamada ise sivil uçakların güvenliği nedeniyle Moskova’daki havalimanlarında uçuşların geçici olarak kısıtlandırıldığı duyuruldu.

Moskova’da 3 havalimanı kapatıldı

Ukrayna ordusunun yoğun İHA saldırısı nedeniyle başkent Moskova’nın Jukovskiy, Vnukovo ve Domodedovo uluslararası havalimanları geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Jukovskiy Havalimanı’nda İHA parçalarını ortadan kaldırma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı: 9 bölgede 144 Ukrayna İHA’sı engellendi

Rusya hava savunma güçlerinin ülkenin 9 bölgesinde Ukrayna ordusuna ait 144 insansız hava aracını (İHA) imha ettiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev rejiminin geçen gece uçak tipi İHA kullanarak Rusya Federasyonu topraklarındaki tesislere yönelik terör saldırısı gerçekleştirme girişiminde bulunduğunu bildirdi.

Bakanlığın açıklamasına göre Bryansk Bölgesi’nde 72, Moskova Bölgesi’nde 20, Kursk Bölgesi’nde 14, Tula Bölgesi’nde 13, Belgorod Bölgesi’nde 8, Kaluga Bölgesi’nde 7, Voronej Bölgesi’nde 5, Lipetsk Bölgesi’nde 4 ve Oryol Bölgesi’nde 1 İHA imha edildi.

Kiev  neredeyse her gün Rusya’nın sınır ve merkez bölgelerine yönelik İHA ve füze saldırıları düzenliyor.

Zaharova: Ukrayna’nın konumu zayıflıyor

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Rus medyasına açıklamasında, Ukrayna ordusunun geçen gece Moskova Bölgesi’nin Ramenskoye ilçesine düzenlediği ve sivil can kaybının yaşandığı İHA saldırısını değerlendirdi.

Zaharova, “Yoğun para ve silah yardımlarına rağmen Kiev rejiminin ‘sahadaki’ konumu zayıfladıkça bu tür canavarca intikama, ama aslında suç teşkil eden terör faaliyetlere başvurma istekleri o kadar çok büyük olacak” ifadesini kullandı.

Ramenskoye’de saldırıya uğrayan vatandaşlara desteğini dile getiren Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın olayla ilgili resmi açıklama yapacağını ve uluslararası kuruluşlarla ilgili çalışmaların yapılacağını söyledi.