Ege'de göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu; İçinde Iraklılar da var

10-08-2022
Etiketler Ege Denizi Göçmen Türkiye Yunanistan
A+ A-

Haber Merkezi – Ege Denizi’ndeki Karpatos Adası yakınlarında Irak, İran ve Afganistan’dan giden göçmenleri taşıyan tekne battı. Teknede bulunan 80 kişiden 29’u kurtarılırken diğerlerinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Yunanistan Sahil Güvenlik Teşkilatı (HCG), açıklamada, Yunanistan’ın Kerpe (Karpatos) Adası yakınlarında, Antalya'dan İtalya'ya gitmek için yolan çıkan göçmen teknesinin battığını açıkladı.

HCG sözcüsü Nikos Kokkalas, teknede 80 kişinin bulunduğunu ve 29 kişinin kurtarıldığını söyleyerek, kurtarılanların Irak, İran ve Afganistan vatandaşı olduğunu söyledi.

Kokkalas, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, ölü sayısı hakkında henüz net bir rakam veremediklerini belirtti.

Lutke Mülteci ve Göçmen İşleri Vakfı Yunanistan Temsilcisi Hüseyin Hemekerim, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Tekne, Türkiye’den İtalya’ya giden göçmenleri taşıyordu. Alabora olduktan sonra Yunan Sahil Güvenlik ekipleri hareketi geçti” diyerek ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadığını kaydetti.  

Bölgedeki güçlü fırtınaya rağmen arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtiliyor.

Yunanistan sık sık göçmen teknelerini geri itmesi ve bazı tekneleri de batırdığı iddiaları nedeniyle eleştiriliyor.

Yunan yetkililer ise, son dönemde Türkiye’den geçerek Ege ve Akdeniz üzerinden teknelerle Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan göçmen sayısında bir artış olduğuna dikkat çekiyor.

Türk yetkililer, bu yılın ilk 5 ayında Ege Denizi’nde 3 bin 419 göçmenin kurtarıldığını, 41’i yabancı 74 kaçakçının da yakalandığını açıklamıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli