Almanya' Başbakanı Scholz, Erdoğan'ın İsveç şartına karşı çıktı

10-07-2023
Etiketler Almanya Olaf Scholz İsveç NATO Türkiye Recep Tayyip Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi – Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine onay için Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerine yeniden başlanması şartına karşı çıktı.

DW’nin haberine göre, İsveç'in NATO üyeliği ile Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin birbiriyle bağlantısı olmadığını belirten Başbakan Scholz, "Bu nedenle de birbiriyle bağlantılı olarak düşünülmemesi gerektiği kanısındayım" dedi.

İsveç'in en kısa sürede NATO'ya katılmasını umduğunu ifade eden Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından "yakında verilebilecek bir karar olduğu" yönünde olumlu bir mesaj aldığını dile getirdi.

İsveç'in NATO'ya "en kısa sürede" katılması için çaba göstermeyi sürdüreceğini belirten Scholz, "İsveç NATO üyeliği için gereken bütün şartları karşılıyor" ifadesine vurgu yaptı.

Scholz, AB Komisyonu'nun Türkiye ile ilişkilerin durumu ve "AB ile Türkiye arasındaki iş birliğinin yeniden nasıl iyileştirilebileceği ve ilerletilebileceğine" dair rapor hazırlayacağını hatırlattı.

Erdoğan ne demişti?

NATO zirvesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünün açılması durumunda İsveç’in önünü açacaklarını belirtti.

Erdoğan “Önce gelin Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya’yla ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç’in de önünü açalım” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli