NASA uyardı: 2046 Sevgiler Günü'nü planlamayın

11-03-2023
Etiketler NASA Asteroit
A+ A-

Haber Merkezi - NASA, Pisa Kulesi büyüklüğünde bir asteroitin 2046 Sevgililer Günü’nde Dünya’ya çarpabileceği uyarısı yaptı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), '2023 DW' adlı asteroitin 14 Şubat’ta '560’ta bir' çarpma ihtimali olduğu ancak nereye düşeceğinin bilinmediği açıklandı.

Öngörülen etki bölgelerinin, Hint Okyanusu’ndan Pasifik Okyanusu’na ve batıdan ABD’nin doğu kıyısına kadar uzandığı belirtilirken, çarpması olası yerler arasında Los Angeles, Hawaii ve Washington DC de sayıldı.

Uzay uzmanları, büyük bir asteroitin Dünya'ya tam zamanında çarparak 2046'da Sevgililer Günü'nü mahvedebileceğini tahmin ediyor.

Avrupa Uzay Ajansı 2023 DW'yi 26 Şubat'ta keşfetti ve Dünya'yı etkileme ihtimalinin 607'de bir olduğunu tahmin etti. Ajans ayrıca asteroitin potansiyel olarak 14 Şubat 2046'da çarpabileceğini tahmin etti.

CBS News'in bildirdiğine göre asteroidin bir Olimpik yüzme havuzu uzunluğunda olması bekleniyor , ancak "boyut belirsizliği büyük olabilir".

NASA'nın gezegen savunma koordinasyon ofisi, CBS News'e Dünya ile çarpışma riskinin şu anda "çok küçük" olduğunu söyledi . İtalyan astronom Piero Sicoli, 2023 DW'nin Dünya'ya çarpma olasılığının 400'de 1 olduğunu tahmin etti ve asteroitin nereye çarpabileceğini tahmin eden bir harita tasarladı. “Elbette, bu olasılık yakında reddedilecek” diye tweet attı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli