İtalya ve Bosna’dan göçmen kaçakçılığına yönelik ortak operasyon

10-02-2024
Etiketler İtalya Bosna Göçmen Operasyon
A+ A-

Berlin (Rûdaw) - İtalyan polisi, göçmenlere sahte pasaport sağlayarak sınır kontrollerinden geçmelerini sağlayan bir çeteye üye oldukları iddia edilen 9 kişiyi tutukladı. Bosna da aynı kapsamda 17 kişiyi tutukladı.

İtalya, Bosna ve bir kaç Avrupa ülkesi, göçmen kaçakçılığı ve resmi belge sahteciliğine yönelik kapssamlı bir operasyon başlattı.

İtalyan yetkililer ve Europol, Napoli bölgesinde, göçmenlerin belgelerinde sahtecilik yaparak sınır kontrollerinden geçmelerine olanak sağladığı iddia edilen bir suç çetesini çökerttiklerini açıkladı. Bu kapsamda 9 kişi tutuklandı.

Suç örgütü üyeleri ile birlikte, yabancı aracıların da yardımıyla basılmaya hazır ve kişisel bilgiler taşıyan sahte pasaportlar ele geçirildi.

Bu belgeler sayesinde göçmenlerin, Schengen bölgesi dışındaki ülkelerden gelerek kontrollerden geçmek zorunda kalmadan, Avrupa ülkelerine geçtiği saptandı.

Bosna’da 17 kişi tutuklandı

Bosna polisi bu hafta başında insan kaçakçılığıyla mücadele amacıyla düzenlediği kapsamlı operasyonda 17 kişiyi tutukladığını açıkladı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, 6 Şubat günü güvenlik güçleri ile Europol işbirliğinde Gradacac, Srebrenik ve Kladani bölgelerinde ev, mağaza ve depolarda yapılan aramaların ardından insan kaçakçısı 17 şüphelisi tutuklandı.

Suç örgütünün Türkiye'de düzensiz göçmen topladığı iddiası

Şüphelilerin Türkiye'de düzensiz göçmenleri toplayıp Bosna-Hersek'e ulaşmalarına yardımcı olan büyük bir suç örgütünün parçası olduğu aktarıldı.

Göçmenlerin Hırvatistan ve Slovenya üzerinden AB ülkelerine gönderildiği saptandı.

Sırp polisinin Makedonya sınırı yakınında gerçekleştirdiği benzer bir operasyonda da 22 yaşındaki Suriyeli şahıs tutuklandı. Tutuklanan kişi çok sayıda göçmenin ülkeye düzensiz girişini gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Kuzey Makedonya, Sırbistan, Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Slovenya'dan her gün yüzlerce mülteci ve göçmen Balkan rotası üzerinden geçiyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli