İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreni nasıl olacak?

09-09-2022
Rûdaw
Etiketler İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Cenaze töreni
A+ A-

Haber Merkezi - İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesi üzerine ülkede 10 gün yas tutulacak.

Birleşik Krallık’ta bayraklar yarıya indirildi, etkinlikler iptal edildi, Kraliyet Ailesi de resmi internet sitesini geçici olarak kullanıma kapattı.

Kraliyet konutları ve hükümet binalarındaki bayraklar yarıya indirilirken, kültür ve spor etkinlikleri iptal edilmeye başlandı.

Kraliçe'nin ölümü üzerine başlayan ulusal yasın, cenaze töreni gerçekleşene kadar sürmesi bekleniyor.

Habertürk’ün akatdığına göre; 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin cenaze töreniyle ilgili henüz resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmamasına rağmen, Kraliçe'nin cenazesinin önce İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nden Londra'daki Buckingham Sarayı'na taşınması ve burada 5 gün kalması bekleniyor. Kraliçe'nin ölümüyle birlikte tahtın varisi olan Galler Prensi Charles'ın ilerleyen günlerde resmi planları imzalaması bekleniyor.

Ayrıca İngiltere hükümetinin, gündemin odağının Kraliçe'de kalmasını sağlamak amacıyla, mecbur kalmadıkça herhangi bir önemli karar veya duyuru yapması beklenmiyor.

İlerleyen günlerde Kraliçe'nin naaşı Westminster Sarayı'nda günde 23 saat halkın ziyaretine açık olacak.

Kral Charles, Cardiff'teki Llandaff Katedrali'ndeki bir ayine katılmak için Galler'e gidecek, ardından Galli Senedd'i ziyaret edecek ve bir taziyeleri kabul edecek. Cenazenin öncesinde Charles, cenazeye katılan yabancı kraliyet ailelerini ağırlayacak.

Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybeden Kraliçe'nin cenazesi kraliyet treniyle Londra'ya götürülecek. Cenaze başbakan ve üst düzey bakanlar tarafından karşılanacak. D-Day+4'te Kraliçe'nin cenaze töreninin provasının gerçekleşmesi, daha sonra ise Kraliçe'nin tabutunun dört gün Westminster Sarayı'nda kalması bekleniyor.

Kraliyet ailesi, Kraliçe'nin ölümünden 10 gün sonra cenazenin gerçekleşeceğinin duyur.ulması bekleniyor. Cenaze için Westminster Sarayı içinde bulunan Aziz Peter Kilisesi'nde iki hafta içinde bir devlet töreni düzenlenmesi bekleniyor.

2 dakikalık saygı duruşu gerçekleşecek. Londra ve Windsor'da törenler yapılacak. Cenazenin günü, Buckingham Sarayı tarafından açıklanacak ve Kraliçe, Kral George VI Anıt Şapeli'ne gömülecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli