Pentagon: Askeri müdahale ihtimal dışı değil

09-04-2018
Rûdaw
Etiketler Mattis Suriye Kimyasal silah
A+ A-

Haber Merkezi- ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye'de askeri müdahale seçeneğinin ihtimal dışı olmadığını söyledi.

 

Suriye rejiminin Duma'da kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili James Mattis'ten açıklama geldi.

 

James Mattis, Katar Emiri Tamim bin Hamad el Sani ile Pentagon'da bir araya gelmeden önce gazetecilere açıklama yaptı.


Kimyasal silahla saldırı sonrası Suriye'de askeri müdahale seçeneğinin ihtimal dışı olmadığını belirten Mattis, şunları söyledi:

 

“Bakmamız gereken ilk şey, Rusya tüm kimyasal silahların ülke dışına çıkarılmasında çerçeve garantörü iken, halen kimyasal silahların neden kullanıldığıdır. Dolayısıyla NATO, Katar ve başka yerlerdeki ortaklarımız, müttefiklerimizle çalışıyoruz ve bu konuyu ele alacağız.”

 

Kimyasal saldırıyla ilgili İngiltere'den yapılan açıklamada ise, kimyasal saldırıdan Suriye'yi destekleyenlerin sorumlu olduğu belirtildi.

 

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un  Suriye'de düzenlenen kimyasal saldırıyı kınadığı, iki liderin 48 saat içinde yeniden görüşme kararı aldıkları ve yetkililere saldırıyla ilgili araştırmaların arttırılması için talimat verdikleri açıklandı.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Duma ilçesinde düzenlenen kimyasal saldırıyı "provokasyon" olarak niteleyerek, “Tüm bunlar, 'Rusya cani rejimi koruyor' adı altında Suriye karşıtı kampanyalar için bahane oldu" dedi.


Duma'da 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan kimyasal saldırı sonrası Suriye'deki Esad rejimine ait Humus'taki hava üssüne hava saldırısı düzenlendi.


Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Humus'taki hava saldırısının İsrail savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli