İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümeti düşürmeye çalışıyorlar

09-03-2023
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, muhalefeti "demokratik yollarla seçilmiş hükümeti düşürmeye çalışmakla" suçladı.

Netanyahu, İtalya ziyareti öncesi Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin, yargının yetkilerini kısıtlayan yasal düzenlemelerine karşı ülkede haftalardır devam eden kitlesel protestolara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Orta yolu bulmaya çalışıyoruz ama muhalefet şu ana kadar buna karşı çıktı. Çünkü mesele yargı reformu değil onlar, demokratik yollarla seçilmiş hükümeti düşürmeye çalışıyorlar" diyen Netanyahu, muhalefetin ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığını ancak buna engel olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Netahyahu, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda ise "vatandaşların huzurunun kaçırılmasına ve demokrasinin işlevsizleştirilmesine izin vermeyeceklerini" ifade etti.

Lapid'den sert yanıt: Netanyahu, yalan söylemekten geri duramıyor

Eski İsrail Başbakanı ve yeni muhalefet lideri Yair Lapid ise Twitter hesabından Netanyahu'ya cevap verdi.

Lapid, "Netanyahu, gereksiz ve devlet hesabından yapacağı hafta sonu tatiline giderken (İtalya) uçağın merdivenlerinde bile yalan söylemekten geri duramıyor" ifadesini kullandı.

Hükümetin, ülkeyi demokratik olmayan ve radikal bir devlete dönüştürecek yasal düzenlemeleri hayata geçirmeye çalıştığını kaydeden Lapid, "Bu hikayede, kaos çıkarmaya ve ülkeyi ateşe vermeye çalışanlar hükümetteki üst düzey bakanlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli