Özlem Demirel: Son dönemde AB'nin Kürtlerle dayanışması arttı

08-06-2024
Özlem Demirel
Özlem Demirel
Etiketler Özlem Demirel Avrupa Parlamentosu Almanya Kürtler
A+ A-

Erbil (Rudaw) - Avrupa Parlamentosu seçimlerine Almanya Sol Partiden aday olan Kürt siyasetçi Özlem Demirel, son yıllarda Avrupa'da Kürtler ile dayanışmasının arttığını söyledi.

Avrupa Parlamentosu seçimleri 6 Haziran'da başladı ve 9 Haziran'a kadar devam edecek. 27 AB ülkesi 720 temsilciyi AP'ye göndermek için oy kullanacak.  

Avrupa genelinde 5'i kadın 7 Kürt AP seçimlerinde farklı ülke ve partilerde aday oldu. 

Almanya Sol Parti’den aday olan Özlem Demirel, Malatyalı bir ailede dünyaya geldi ve 5 yaşında beri ailesi ile birlikte Almanya'da yaşıyor.

40 yaşındaki Kürt siyasetçi Özlem Demirel 2019 seçimlerinde Sol Partiden Avrupa Parlamentosuna seçilmişti.

Özlem Demirel önümüzdeki 5 yıl daha Avrupa Parlamentosu'nda yer almak istiyor.

Rûdaw muhabiri Zinar Şino, Sol Parti'nin Almanya'nın Düsseldorf kentindeki mitinginde Özlem Demirel ile buluştu.

Özlem Demirel, dünyanın ve Avrupa'nın büyük teknoloji şirketlerini, büyük partilerini ve devletlerini eleştiriyor.

Zinar Sino "5 yıl önceki Avrupa şu anki gibi değil, Avrupa Parlamentosu'nda ne yapmak istiyorsunuz?" sorusuna Özlem Demirel şu yanıtı verdi:

"Zengin-fakir ayrımı yapılmamalı"

"Krizlerin krizleri takip ettiği, insanların güvensizlik içinde yaşadığı bir dönemdeyiz. Bunun bir savaş olması, bir çatışma ya da Almanya'da ya da Avrupa'da bir bölünme dalgası olması fark etmez. Mesele orta sınıfın yok edilmesidir. Yoksulluk artıyor, zenginler daha da zenginleşiyor. Bana sorarsanız insanlar arasında ayrım yapılmamalı. "

Özlem Demirel partisinin adayları arasında 3. sırada yer alıyor. Özlem Demirel'e göre Sol Parti, Avrupa Parlamentosu'nda her zaman mazlum ulusların hakları için çalışan bir parti ve fraksiyon olmuştur.

Demirel, Almanya'da sağ popülistlerin, Nazilerin ve ırkçıların yabancılara saldırmaya başlamasıyla birlikte partisinin bu saldırılara karşı cesurca sesini yükselttiğine dikkat çekti.

Özlem Demirel AP’ye seçilmesi halinde ajandasından bahsetti ve şunları söyledi:

"AB'nin güçlü bir sosyal haklar ayağına sahip olması için mücadele edeceğim, örneğin standartları yükseltmek bizim işimiz olacak. Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği ülkelerinin liderlerinin savaş konusunu görüşerek dünya ülkelerine silah göndermek istemelerine karşıyım. Ben Avrupa Birliği için savaşacağım."

"AB'nin Kürtler ile dayanışması son yıllarda arttı" 

Özlem Demirel, Avrupa Parlamentosu'nda Kürt sorununa yönelik yoğun çalışmalar yaptığını belirterek, "Son 5 yıldır Kürt meselesinin, özellikle de Kürtlere karşı savaşın Avrupa Parlamentosu'nun gündemine alınması için mücadele ediyorum.

Avrupa Parlamentosu'nda yer almak ve çalışmalarımızı sürdürmek, ezilen ulusların eşitliği için mücadele etmek ve böylece Avrupa halkını güçlendirmek açısından bizim için önemli. Çünkü Avrupa'nın Kürt milletiyle dayanışması son yıllarda arttı. Özellikle IŞİD'e karşı savaştan sonra ki bu örgüt kadınları, çocukları ve Ezidileri katletti. "

Avrupa genelilde sol partiler siyasi kriz yaşıyor. Sol partilerin sanayi karşıtı duruşu ve dış politikadaki farklı bakış açıları nedeniyle oy kaybına uğruyoırç

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli