Seyşeller'de yıkıcı patlama ve sel sonrası OHAL ilan edildi

07-12-2023
Etiketler Seyşeller OHAL Sel Patlama
A+ A-

Haber Merkezi - Seyşeller Devlet Başkanı Wavel Ramkalawan, ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.

Ramkalawan'ın ofisinden yapılan açıklamada, bir sanayi bölgesindeki patlayıcı deposunda meydana gelen patlama ve sellerin yol açtığı yıkımdan ötürü OHAL ilan edildiği belirtildi.

Tüm vatandaşlardan evde kalmaları istenen açıklamada, okulların da tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, temel hizmetlerde çalışan kişiler hariç herkese seyahat yasağının getirildiği de vurgulandı.

Ülkenin Mahe bölgesinde yer alan sanayi bölgesindeki patlamaya ilişkin detaylı bilgi paylaşılmadı.

Providence sanayi bölgesinde patlayıcı depolayan bir inşaat ve taş ocağı şirketinde meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı ve çevredeki bölgelerde büyük hasar meydana geldi. Olay, acil durum personelinin önemli bir müdahalesine yol açtı.

Sanayi bölgesinin Providence'ta yer almasına rağmen patlamanın etkisi 4 km (2,5 mil) uzakta bulunan uluslararası havaalanına ulaştı. Havaalanının hasar görmesi, yetkililerin krizi yönetmede karşılaştığı zorlukları artırdı. Önlem olarak okullar kapatıldı ve tatil adalarına gidiş ve dönüşler kısıtlandı.

İlk belirlemelere göre patlamada yaklaşık 100 kişi yaralanırken, kesin nedeni henüz belirlenemedi. Yetkililer, yalnızca temel hizmetlerle meşgul olanlar ve tarifeli uçuşu olan kişiler hariç olmak üzere sakinleri evde kalmaya çağırdı.

Olağanüstü hal, ulaşım ve iş operasyonlarında daha fazla aksama yaşanabileceği endişesiyle durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Acil durum personelinin patlama ve su baskını sonrasındaki durumu değerlendirmek ve ele almak için çalışması nedeniyle tahliyeler ve yolların kapatılması bekleniyor.

Seyşeller bu krizden geçerken uluslararası toplum, hasarın boyutu ve bu trajik olayın etkilerini yönetmek için devam eden çabalar hakkında daha fazla bilgi bekleyerek gelişmeleri yakından izliyor.

Afrika'nın doğusundaki 100 bin nüfuslu Seyşeller, 115 adadan meydana geliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli