Göçmenler uçağa acil iniş yaptırıp firar etti

07-12-2022
Rûdaw
Etiketler Göçmen Uçak Acil iniş
A+ A-

Haber Merkezi – Fas'tan Türkiye'ye giden bir uçak, hamile bir kadının doğum sancısı çekmesi üzerine dün Barselona'ya acil iniş yaptı. Uçakta bulunan 28 göçmen kaçtı. İspanya hükümeti kaçan göçmenlerden bazılarının gözaltına alındığını duyurdu. Kadının da hamile olmadığı tespit edildi.

Konuyla ilgili İspanya Hükümeti’nden yapılan açıklamada, El Prat havaalanına indikten sonra kadının hastanede kontrol edildiği ve doğum yapmadığının tespit edildiği bildirildi.

Reuters’ın haberine göre Pegasus Havayolları’na ait uçakta bulunan 14 kişi polis tarafından gözaltına alındı, 14 kişi ise hala kayıp.

Yakalanan göçmenlerden beşinin uçağa geri konulduğu, sekiz kişinin de Fas'a sınır dışı edileceği açıklandı.

Flightradar.com'a göre, Kazablanka'dan İstanbul'a giden uçağın 228 yolcusu vardı.

Yaklaşık bir yıl önce de Kazablanka'dan İstanbul'a giden bir grup yolcu, sahte bir bahaneyle acil iniş yaptıktan sonra kaçmış, kaçanlardan 12'si tutuklanmış, 12'si de firar etmişti.

Normalde tekneyle veya Fas ile Afrika'nın kuzey kıyısındaki İspanya'nın Ceuta ve Melilla yerleşim bölgeleri arasındaki kara sınırı yoluyla yapılan yasadışı göç, son yıllarda İspanya-Fas ilişkilerinde birçok soruna neden oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli