İsrail ordusu Gazze şehir merkezine girdi

07-11-2023
Etiketler İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Gazze Filistin
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun Gazze şehir merkezine girdiğini açıkladı.

Gallant, "Hamas lideri Yahya Sinwar sığınakta kapana kısıldı. İsrail ordusu Gazze kentinin merkezine girdi" diye konuştu

Savunma Bakanı Yoav Gallant bugün İsrail askerlerinin "Gazze Şehri'nin kalbinde" olduğunu, İsrail'in Filistin topraklarında Hamas'la savaşının birinci ayını kutladığını duyurdu.

Gallant basın toplantısında "Gazze Şehri'nin kalbindeyiz. Gazze şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük terör üssüdür. Hamas'ı yok edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail-Hamas savaşı, 7 Ekim'de Hamas’ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenlemesiyle başladı.

İsrail'e göre Hamas militanları, kurulduğu 1948'den bu yana ülkeye yönelik en kötü saldırıda çoğu sivil olmak üzere yaklaşık bin 400 kişiyi öldürdü ve 240'tan fazla kişiyi de rehin aldı.

Buna karşılık İsrail, yaklaşık 2,4 milyon insana ev sahipliği yapan, Gazze’de Hamas'a karşı yıkıcı bir saldırı başlattı.

Hamas yönetimindeki Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırısında çoğu sivil olmak üzere 10 bin 300'den fazla kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışma bugün ikinci ayına girerken, uluslararası alanda ateşkes veya çatışmalara "insani ara" yönünde çağrılar artıyor.

Ancak Savunma Bakanı Gallant, "rehineler geri dönmeden insani ateşkes olmayacak" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli