Kopenhag’dan 25 bin çığlık

07-10-2015
Rûdaw
Etiketler Danimarka Kopenhag Göçmen
A+ A-

Haber Merkezi - Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaklaşık 25 bin kişi, hükümetin göçmenlere daha iyi şartlar sunması için yürüdü.

 

Göstericiler, Danimarka Parlamentosu’nun açıldığı dün, “Hoşgeldiniz Komitesi” öncülüğünde, Kopenhag Yabancılar Polisinin yanındaki Fredenspark'ta (Barış Parkı) toplandı.

 

Grup ellerinde, "Mülteciler hoşgeldiniz", "Danimarka hepimize yeter", "Irkçılık olmayan şehir" pankart ve dövizleri eşliğinde, Danimarka Meclisi binası Christiansborg'a kadar yaklaşık 2,5 kilometre yürüdü.

 

Yürüyüşe katılanlar zaman zaman, "Herkese hemen şimdi iltica", "Mülteciler hoşgeldiniz", "Sokaklarımızda ırkçı istemiyoruz" gibi sloganlar attı.

 

Kalabalık nedeniyle Kopenhag merkezinde bazı yollarda trafik akışı dururken, polisin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti. 

 

İnsan Hakları Enstitüsü'nden Araştırma Başkanı Thomas Gammeltoft-Hansen, “İki komşumuzdan (Almanya ve İsveç) öğreneceklerimiz var. Danimarka çok daha fazla sığınmacı kabul edebilir" dedi.

 

Çocuk Fonu başkanı Stine Bosse ise "Hiç kimse keyfi için botlara binip hayatını riske atmaz'' sözleriyle kalabalığa hitap etti. (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli