İddia: Trump'ın evinde başka bir ülkeye ait nükleer silah belgeleri bulundu

07-09-2022
Rûdaw
Etiketler Trump FBI Gizli belge Nükleer silah
A+ A-

Haber Merkezi - FBI, Trump'ın Florida'daki malikanesinde yaptığı aramada, ülkenin adını açıklamadan, belirli bir ülkenin askeri ve hatta nükleer kapasitesi hakkında gizli dosyalar buldu.

7 Eylül Salı günü ABD gazeteleri, FBI görevlilerinin geçen ay eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinde yaptığı aramada yaptığı açıklamaların aksine bir ülkenin askeri ve nükleer kapasitesi hakkında gizli dosyalar ve bilgiler bulduğunu bildirdi.

Trump ise sarayından ele geçirilen FBI dosyalarının önemli veya tehlikeli hiçbir şey içermediğini ve eski bir başkanın arşivi olarak tutulduğunu söylemişti.

ABD medyası ayrıca ele geçirilen bazı dosyaların "çok gizli" olduğunu ve yalnızca ABD başkanı veya başkana yakın çok üst düzey bir yetkilinin bunlara erişebildiğini ortaya çıkardı.

ABD basınında çıkan haberlere göre, geçen ay FBI memurları bazı dosyaları o kadar gizli buldular ki, dosyalardaki bilgileri incelemek için resmi onaya ihtiyaçları vardı.

 Trump, başkanlık döneminin tamamlayınca hassas belgeleri izinsiz bir şekilde Beyaz Saray'dan çıkarıp kendi özel konutuna taşıdığı şüphesiyle ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturuluyor.

FBI'ın soruşturması, Trump'ın bu yılın başlarında bazı gizli dosyaları ABD hükümet arşivlerine teslim etmek zorunda kalmasından sonra geldi, çünkü bazıları "çok gizliydi ve hassas bilgiler içeriyordu.

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago isimli malikanesine yapılan baskına ilişkin Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) hazırladığı yeminli beyanda, daha önce burada yapılan aramada ele geçirilen 15 kutunun 14'ünde toplam 184 gizli belgeye ulaşıldığı bildirildi.

FBI'ın Mar-a-Lago baskınına ilişkin arama izni almak için hakime gönderdiği 34 sayfalık yeminli beyan, bazı kısımları çıkartılarak kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli