BM: Türkiye sivillerin sesi olabilir

07-09-2018
Rûdaw
Etiketler BM Türkiye İdlib Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İdlib'teki nüfusun çoğunluğunu oluşturan sivillerin seslerini duyurmak istediklerini belirtti.

 

Staffan de Mistura, BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) İdlib için düzenlenen oturuma ikinci kez telekonferans yöntemiyle bağlandı.

 

Mistura, sivillerin seslerini duyurmak istediklerine işaret ederek,  "Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İdlib'teki potansiyel bir felaketten endişe ettiklerini söyledi. Türkiye bölgede hem etkili hem de kimin nerede olduğunu biliyor ve sivillerin sesini duyurmasını sağlayabilir" dedi.

 

İdlib'teki kadınların dün gece toplanıp kendilerinin terörist değil, anne ve sivil olduklarını söylediklerini, mum yakarak gösteri düzenlediklerini belirten Mistura, İdlib'teki nüfusun yüzde 98,5 ila yüzde 98,8'ini sivillerin oluşturduğunu vurguladı.

 

Staffan de Mistura, Türkiye ve Rusya'nın bir araya gelerek sivillerin sesini duyurabilecek bir plan hazırlayabileceklerini ifade etti.

 

Tahran'da bugün Türkiye, İran ve Rusya arasında yapılan zirvenin de önemli olduğunu kaydeden Mistura, "Toplantının sonuçlarını henüz detaylı bilmiyoruz ama bildiğim Astana garantörlerinin zamana ihtiyacı var" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli