Diaspora Hristiyanları Papa’nın Kürdistan ziyareti hakkında ne düşünüyor?

07-03-2021
Rûdaw
Etiketler Papa Francis Kürdistan Hristiyan
A+ A-

Almanya (Rûdaw) - Almanya’da yaşayan Kürdistan Bölgesi ve Irak Hristiyanları, Papa Franciscus’un ziyaretini tarihi olarak gördüklerini ve herkes için umut verici olduğunu bellirtti.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, 3 günlük Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyareti kapsamında bugün başkent Erbil’i ziyaret etti.

Rudaw’a konuşan Almanya vatandaşı Zaholu Henna Yelda, özel olarak kendileri için bir şey istemediklerini belirterek, Papa’nın herkes için dua etmesini ve Irak’ın ortak yaşam ve özgürlükler alanı olmasını istediğini söyledi.

“Kürdistan’ın önünde yeni alanlar açacak”

Diaspora Hristiyanları Papa’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretini sevinçle karşıladıl.

Henna Yellda, Papa’nın ziyaretinin Kürdistan için yeni alanlar açacağından dolayı tarihi olduğunu ve manevi olarak da olumlu sonuçlarının olacağını dile getirdi.

Ninova Hristiyanlarından şair Mete İsmail ise, “Kuşkusuz tarihi bir ziyarettir, özel olarak azınlıklar için çok önemlidir. Ülkenin içinde bulunduğu ağır durumdan en çok etkilenenler azınlıklardır. Irak’ta azınlıklar sorunu çözülüp, özgürlük ortamı oluşursa herkes için umut verici olur” ifadelerini kullandı.

Bağdatlı Cemil İsa da, Papa’dan herkes için dua etmesini istediğini belirtti.

Cemil İsa ayrıca, Papa’nın kilisenin kurucusu olan Butrus’un temsilcisi olduğunu ve kutsallığının barış getirmesini istedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli