ABD Senatosu'nda çoğunluk Demokratlara geçti

07-01-2021
Rûdaw
Etiketler ABD Georgia Jon Ossoff Raphael Warnock
A+ A-

Haber Merkezi - ABD'nin Georgia eyaletinde yapılan ve başa baş giden ikinci tur Senato seçimlerinde, Demokrat parti adayları Jon Ossoff ve Raphael Warnock kazandı.

ABD'de 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın reform programı açısından kritik önem taşıyan Georgia eyaletindeki senatörlük seçimleri tamamlandı ve gelen ilk sonuçlara göre, Senato'da çoğunluk bir oyla Demokratlara geçti.

Oy sayım sonucuna göre Demokrat Raphael Warnock oyların yüzde 50.6'sını alarak Senato'da ilk sandalyeyi kazandı. Warnock eyalet tarihindeki ilk Siyah senatör olurken, Cumhuriyetçi rakibi Kelly Loeffler ise oyların yüzde 49.4'ünü topladı.

Edison Research tarafından açıklanan seçim sonuçlarına göre, Senatoda ikinci koltuğun sahibi ise yine Demokratlar oldu.

İkinci koltuk için mücadele eden Demokrat aday Jon Ossoff yüzde 50.3 oy alırken, rakibi Cumhuriyetçi aday David Perdue ise yüzde 49.7 oy alarak seçimleri kaybetti.

Demokratların seçimlerdeki zaferinin ardından meclisin kontrolü ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden’a geçti.

Öte yandan başkent Washington DC’de bulunan Kongre Binası’nda Biden’ın başkanlığını resmi olarak onaylamak için toplanıldığı sırada ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçileri Kongre binasını bastı. Tescil işlemleri yarıda bırakıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli