Meksika'da korkunç olay: Hamile kadının karnından doğmamış bebeğini çaldılar

06-12-2022
Etiketler Meksika Hamile Cinayet Fetüs
A+ A-

Haber Merkezi - Meksika'da iki saldırgan 8 aylık hamile bir kadının karnını keserek doğmamış bebeğini çaldığı bildirildi. Kadın hayatını kaybederken saldırganlar yakalandı.

Veracruz eyaletinin doğusundaki başsavcılıktan yapılan açıklamada, 8 aylık hamile bir kadının iki saldırgan tarafından kesilmesinin ve doğmamış bebeğinin çalınması ardından öldüğü kaydedildi.

Başsavcılık, zanlıların ellerinde yeni doğmuş bir bebekle birlikte tutuklandığını kaydetti.

Açıklamada, bebeğin "sağ salim kurtarıldığı ve şu anda ilgili makamların elinde olduğu" belirtildi.

Bir erkek ve bir kadından oluşan zanlılar, adam kaçırma ve kadın öldürmekle suçlanarak Pazartesi günü hakim karşısına çıktı.

Soruşturmayla bağlantılı bir yetkilinin AFP'ye verdiği demeçte, kadın saldırganın çocuk sahibi olamaması nedeniyle fetüsü çıkarmak için kurbanı kestiklerini itiraf ettiğini belirtti.

Yakınları yerel basına verdiği demeçte, kurbanın bebeğine giyecek sözü verilerek sosyal medya aracılığıyla kandırılarak öldürüldüğünü kaydetti.

Meksika basınına göre cinayet ve doğmamış bebek kaçırma olayının son yıllarda yaşanan benzer üçüncü vaka.

Resmi rakamlara göre 2021'de 3 bin700'den fazla kadın öldürüldü ve bunların yaklaşık bini kadın cinayeti olarak sınıflandırıldı .

Olay, Teksas jürisinin bir kadını , doğmamış kızını almak için tanıdığı hamile bir kadını öldürdüğü için ölüm cezasına çarptırmasından bir aydan kısa bir süre sonra  geldi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli