Irak İslami Direniş Hareketi: ABD'nin üslerine yeni saldırı düzenledik

07-11-2023
Etiketler Irak İslami Direniş Hareketi ABD Ayn el-Esad Askeri Üssü Füzeli saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak’ta İran yanlısı Şii milis grupların içinde yer aldığı bilinen “Irak İslami Direniş” adlı yapının Irak ve Suriye’de 4 ABD üssüne saldırı düzenlediği bildirildi.

Söz konusu gruba bağlı Telegram hesapları üzerinden yapılan yazılı açıklamada, Irak’ın batısında Ayn el-Esed’e üç saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Erbil Havalimanı yakınındaki ABD üssünün yanı sıra, Suriye’nin kuzeyindeki Tel el-Beyder ile Suriye’nin güneyinde yer alan el-Tenef üssüne de birer saldırı düzenlendiği aktarıldı.

Hedeflerine ulaştığı iddia edilen saldırılarda “uygun silahlar”ın kullanıldığı kaydedildi.

Pentagon Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine düzenlenen 38 saldırıda en az 45 ABD askeri ve çalışanının "hafif" yaralandığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es- Sudani ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada "İran'ın müttefik milislerinin tehdit ve saldırılarının kabul edilemez olduğunu çok açık bir şekilde ifade ettim. İran'la çatışmak istemiyoruz. Halkımızı korumak için her önemli adımı atacağız” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli