Biden’dan Erdoğan’a Ayasofya çağrısı

06-10-2020
Rûdaw
Etiketler Joe Biden ABD Başkan Adayı Erdoğan Ayasofya çağrısı
A+ A-

Haber Merkezi - ABD'de Demokratların başkan adayı Joe Biden, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, Ayasofya'yı camiye çevirme kararını tersine döndürmesi isteğinde bulundu.

ABD'de Demokrat Başkan Adayı Joe Biden, yaptığı açıklamada, NATO'nun Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimi azaltma çabalarına destek verdiğini söyledi.

Tansiyonu düşürme yolunda atılan diplomatik adımların ve kurulan mekanizmaların doğru adımlar olduğunu belirten Biden, “Trump yönetimi, Yunanistan'a karşı provokatif eylemlerden kaçınması için Türkiye'ye baskı yaparak diplomasinin başarılı olması için alan yaratmalıdır” dedi.

Ayasofya hakkında da açıklamalarda bulunan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cami kararını tersine çevirmesi çağrısında bulundu.

Biden, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararını tersine çevirmeye ve bu değerli eseri eskiden olduğu gibi müze statüsüne döndürerek Ortodokslar da dahil herkes için eşit erişim sağlaması için çağrıda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli