Almanya depremzedelere ‘kolay vize’ uygulamasına son verdi

06-08-2023
Etiketler Almanya Vize Maraş Deprem Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - Almanya’nın Maraş merkezli depremlerin ardından başlattığı depremzedelere yönelik kolaylaştırılmış vize uygulaması 6 Ağustos’tan itibaren son buluyor.

Almanya’nın, 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerde mağdur olanlara yönelik kolaylaştırılmış vize prosedürünü uygulamaya koymuştu. Bu kapsamda Türkiye ve Suriye’den 16 bin 200 deprem mağduruna vize verildi.

DW Türkçe’den Tuncay Yıldırım’ın haberine göre Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hızlandırılmış vize kolaylığı uygulamasının belirli bir süre için tasarlandığı, taleplerin azalması nedeniyle de 6 Ağustos’tan itibaren söz konusu uygulamaya son verileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, söz konusu düzenlemenin bir acil durum yardımı olarak uygulandığını ve kalıcı bir çözüm olmadığını vurguladı.

Depremzedelerin vizelerinin sona ermesiyle birlikte Almanya’yı terk etmeleri gerekiyor. Ancak yerel yabancılar daireleri vizelerin daimi oturum hakkına dönüştürülmesi konusunda karar verebiliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli