Hozan Canê BM oturumuna konuşmacı olarak katılacak

Haber Merkezi – Hozan Canê BM’nin Kadının Statüsü Komisyonu’nun düzenlediği oturuma konuşmacı olarak katılıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu'nun (CSW) 67. Oturumunun Türkiye Kadın konulu paneli 6 Mart’ta New York’ta başlıyor.

CSW’den yapılan açıklamada dünyanın dört bir yanından gazeteci, yazarlar, aktivistlerin katıldığı oturumda katılımcılar kendi ülkelerinde kadın haklarının durumu, eğitimler hakkında farkındalık yaratmak amacıyla konuşmalar yapacak.

Ayrıca dünya çapında kadın hakları savunucuları ve gençlik gruplarından oluşan delegasyonların bir köprü kurması için yıl boyu süren eğitim oturumları ve güçlendirme programları düzenleniyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CSW 67. Oturumu hibrit moda geri dönerken, küresel ortaklarımızdan kendi ülkelerinde kadın haklarının durumu hakkında farkındalık yaratmak ve sivil toplumdaki en iyi uygulamaları paylaşmak için katılıma büyük ilgi var. Bu yıl, kadınların güçlendirilmesi ve kız çocuklarının eğitiminin ilerletilmesindeki önemli rollerini vurgulamak için genç savunucularla birlikte çalışmaktan da heyecan duyuyoruz.”

Sanatçı Hozan Canê BM’nin Kadının Statüsü Komisyonu'nun (CSW) 67. Oturumuna davet edildiğini duyurdu.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Hozan Cane “Birleşmiş Milletler için New York'a davet edildim, benim ve Kürt halkı için bir gurur verici.  Binlerce Kürt ve Türk kadınının ve hapis çocukların sesi olmak, Bu zülmü tüm dünyaya duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

UN Women Türkiye, bu yıl 6-17 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Toplantı bu yıl "Toplumsal cinsiyet eşitliğini ve tüm kadın ve kız çocuklarının güçlenmesini sağlamak için inovasyon ve teknolojik değişimler, ve dijital çağda eğitim” öncelikli ana teması ve gözden geçirilecek konu olarak belirlenen “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında ve kırsal kesimdeki kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesinde karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar” teması ile gerçekleşecek.

Bu yıl ki oturuma gazeteci Alian Ozanyan, ekonmist ve insan hakları aktivisti Cemre Ülker gibi isimler katılıyor.