Almanya karıştı: Bakanlar arasında protokolde 'öpücük’ krizi

05-11-2023
Etiketler Almanya Avrupa Birliği Gordan Grlić-Radman Annalena Baerbock Öpücük
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - AB Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić-Radman'ın, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'u öpme girişimi, Almanya'da tepkiyle karşılandı.

Almanya’nun başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic-Radman'ın, Alman mevkidaşı Annalena Baerbock'u fotoğraf çekiminde öpme girişimi gündem oldu.

İki bakanın verdiği görüntü, Almanya'da tartışmalara neden oldu.

Grlic-Radman'ın, Baerbock'un elini tuttuğu ve onu öpmeye çalıştığı görüntülendi. Baerbock'un dudaklarına uzanıyormuş gibi izlenim veren Grlic-Radman, Baerbock'un kafasını 180 derece döndürmesiyle şaşkınlık yaratan bir durumla karşılaştı.

Alman medyası, yaşananları “Öpücük Saldırısı” (Kuss-Attacke) şeklinde yorumladı.

Bild gazetesi olayı "öpüşme saldırısı" olarak nitelendirerek, Baerbock'un ortada, Grlic-Radman'ın ise solunda durduğu iki bakanın fotoğrafını yayınladı.

Alman Dışişleri Bakanı'nın yakın çevresi, gazeteye verdiği demeçte, bunun "birbirlerini hızlıca selamlamak için beceriksizce bir girişim olduğunu" söyledi.

Gazete, Grlich-Radman'ın daha sonra Baerbock'tan özür dilediğini yazdı.

Radman, “Kötü bir ana denk geldi. Birileri bu durumdan istenmeyen bir anlam çıkarıyorsa özür diliyorum. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Onu görmemiştim. Biz sürekli samimi selamlarız” dedi.

Annalena Baerbock ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli