Almanya’da 13 Eylül seçimlerinde 200 Kürt aday yarışıyor

Almanya (Rûdaw) - Federal Almanya’da 13 Eylül’de yapılacak yerel ve uyum meclisleri için 200 Kürt aday yarışıyor

Almanya’da 13 Eylül Pazar günü halk yerel ve uyum meclisleri için sandık başına gidecek.

Resmi olmayan rakamlara göre bir milyon 200 bin Kürt’ün yaşadığı Almanya’da yerel ve uyum meclisleri için 200’e yakın Kürt aday yarışıyor.

Rûdaw’a konuşan Sosyal Demokrat Parti adayı Erbilli Karwan Xoşnav, 12 yıl önce Euskirchen kentinde kısıtlı imkanlarla açtığı berber dükkanını işletiyor.

Berber dükkanını açtıktan sonra yaşamı değişen Karwan Xoşnav, “Benim için bir işyerine sahip olmak rüya gibi bir şeydi. İşyerimin müşterisinin olması çok büyük bir kolaylıktı” dedi.

Yaşadığı kentin geneli tarafından tanınan Kürt genci, yaşadığı kentin daha temiz bir doğaya sahip olmasını istiyor ve bununla ilgili projeler hazırlamış.

Karwan, yaşadığı şehrin güzelleşmesini istediğini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzede kamplarına 6 yıldır sağlık yardımları gönderen Xoşnav, “Şu ana kadar bin 200 engelli sandalyesi gönderdik. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve göçzede kampları için bir sürü şey gönderdik” diye konuştu.

Xoşnav, Barzani Yardım Vakfı ile de ortak çalıştıklarını ve vakfın yardımların Kürdistan Bölgesi’ne ulaştırılmasında kendilerine çok yardımcı olduğunu belirtti.

Alman Sosyal Demokrat Partisi, Euskirchen kentinde halkın büyük çoğunluğu tarafından tanınan Karwan Xoşnav’ı belediye meclisine aday gösterdi.