Hindistan'da 'İslam'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki siyasetçi partisinden ihraç edildi

05-06-2022
Rûdaw
Etiketler Hindistan Naveen Kumar Jindal Nupur Sharma
A+ A-

Haber Merkezi - Hindistan'da “İslam dinine” ve “Hz. Muhammed”e hakaret ettiği iddiasıyla iktidardaki Hindistan Halk Partisi Sözcüsü Nupur Sharma ve Medya Sorumlusu Naveen Kumar Jindal partilerinden ihraç edildiler.

Hindistan'da Başbakan Narendra Modi liderliğindeki Hindistan Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Nupur Sharma ve BJP Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal “İslam” ve “Hz.Muhammed”e hakeret iddiasıyla partilerinden ihraç edildi.

Nupur Sharma katıldığı bir televizyon programında “İslam dinine”,  İslam peygamberi “Hz. Muhammed ve eşine” yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı iddiası ile dini değerleri “aşağıladığı gerekçesiyle” partisi başta görevinden ardından bir bütün partisinden ihraç edildi.

Kararın ardından BJP bir bildiri yayınlayarak, "BJP, herhangi bir dine ya da mezhebe hakaret eden ve küçük düşüren ideolojilere karşıdır. BJP bu tür insanları veya felsefeyi desteklemez. BJP, herhangi bir dinin başka bir dine ya da dini şahsiyete yaptığı hakareti kınıyor" ifadelerine yer verildi.

Sharma, tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak, "Kimsenin duygularını incitmek istemedim. Eğer sözlerimle insanları kırdıysam sözlerimi geri alıyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan BJP Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın, Twitter'dan 1 Haziran'da yaptığı daha sonra sildiği Hazreti Muhammed'e hakaret içeren paylaşımına tepki yağdı. Ardından partisi Naveen Kumar Jindal'ı partiden ihraç etti.

Twitter'da açılan "Allah'ın Resulüne dil uzatma Modi" etiketi, Suudi Arabistan, Mısır ve birçok Arap ülkesinde "trend topic" oldu.

Twitter'da açılan "Allah'ın Resulüne dil uzatma Modi" etiketi, Suudi Arabistan, Mısır ve birçok Arap ülkesinde "trend topic" oldu.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli