Amerikalı subay tarihi operasyonu anlattı

05-05-2018
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- Bin Ladin’in öldürüldüğü operasyona katılan ABD Deniz Kuvvetleri’nde görevli subaylardan Robert Oneil, basının Bin Ladin’in ölüm haberlerini teyit etmeye çalışırken kendisinin Bin Ladin’in cesedine baktığını ifade etti.

 

El-Kaide lideri Usame Bin Ladin, 2 Mayıs 2011'de, Pakistan’ın Abottabat kentindeki evinde ABD kuvvetleri tarafından düzenlenen gizli bir operasyonla öldürülmüştü.

 

Robert Oneil, ülkesinin Usame Bin Ladin’e düzenlediği operasyona ilişkin Fox News’a konuştu.

 

“Operasyona çıkarken öldürüleceğime kesinlikle inanıyordum” diyen Oneil, ifadelerine şunları ekledi:

 

“Daha önce operasyona katılacağım söylenmemişti. Arkadaşlarımla eğer Bin Ladin kaçmayı başarırsa bize neler yapar diye şakalaşıyorduk.

 

 Bin Ladin öldürüldükten sonra uçakla geri dönerken, pilotlar bize Afganistan sınırına girdiğimizi söylediğinde çok mutlu olmuştuk. Operasyon esnasında Bin Ladin’in evinin her an patlayacağını düşünüyorduk. Hiçbirimiz hayatta kalacağımıza inanmıyorduk.”

 

Oneil, hayatında yaptığı en cesurca işin Bin Ladin’in öldürüldüğü operasyona katılmak olduğunu belirterek, sözlerine şunları ekledi:

 

“Operasyon esnasında bir intihar saldırısının kendini patlatmasını engellemiştim. Sağıma baktığımda 3 adım yakınımda Bin Ladin’i gördüm ve hemen ona ateş açtım.”

 

Operasyona dair bir de kitap kalame alan Oneil, gazete ve televizyon kanallarının Bin Ladin’in ölüm haberlerini teyit etmeye çalışırken kendisinin Bin Ladin’in cesedine baktığını ifade etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli