ABD Dışişleri Bakanı Blinken pazartesi günü Ankara’yı ziyaret edecek

04-11-2023
Etiketler ABD Türkiye Antony Blinken
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, İsrail- Filistin çatışmaları konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Ürdün'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye'yi de ziyaret edeceğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün ziyaretinin ardından Türkiye’yi ziyaret edecek. Blinken, pazartesi günü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail ziyaretinde Blinken’ın, rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’ye insani yardımların sağlanması üzerinde durduğu kaydedildi.

Ürdün’e geçen Blinken’ın daha sonra Türkiye’yi ziyaret edeceğini aktaran Miller, Blinken’ın görüşmelerinde İsrail ve Gazze Şeridi’ndeki sivillerin korunmasının önemini ele alması, Gazze’deki sivillere insani yardımların sürdürülmesi, Filistin halkının Gazze dışına zorla gönderilmemesinin sağlanması konularını görüşmesinin planlandığını belirtti.

Miller, ABD Dışişleri Bakanının şiddetin durdurulmasını, bölgesel gerilimleri azaltmaya yönelik acil mekanizmaları da tartışacağını ve ABD'nin, Filistin devletinin kurulması da dahil olmak üzere Orta Doğu'da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için gerekli koşulları oluşturmak üzere ortaklarıyla birlikte çalışma taahhüdünü yeniden teyit edeceğini aktardı.

Bakan Millet ayrıca Türkiye'de Avrupa-Atlantik güvenliği, Ukrayna'ya devam eden destek ve İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması da dahil olmak üzere NATO İttifakı birliğinin sürdürülmesi ihtiyacını da görüşecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli